Jednoduchý recept

Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53650
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Ančovičky konzervované
3 polévková lžíce Hrozinky
2 polévková lžíce Oříšky piniové
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Těstoviny penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
36% Sacharidy 131 g
10% Tuky 7 g
24% Sodík 470 mg
40% Bílkoviny 23 g

Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou.

2

Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat.

3

Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme.

4

V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty.

5

Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept