Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou
Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53650 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ančovičky konzervované |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Těstoviny penne |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 563,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny penne se rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. |
2 | Sultánky namočíme do teplé vody a po přibližně 10 minutách je scedíme a necháme okapat. |
3 | Rajčata omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Ančovičky scedíme a rozpůlíme. |
4 | V pánvi bez oleje prudce osmažíme nakrájená rajčata a oříšky, potom je přendáme do nízkého hrnce, přidáme k nim sultánky, rozkrájené ančovičky a rajčatový protlak. Vše promícháme, dochutíme solí a ohříváme přibližně 3 minuty. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat, promícháme s olejem, rozdělíme do servírovacích talířů, přelijeme hustou omáčkou a podáváme. |