Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka
Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53651 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1,3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
600 g | Těstoviny Rigatoni |
200 g | Tuňák v oleji |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 692,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny. |
2 | Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. |
3 | Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému. |
4 | V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů. |
6 | Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse. |