Jednoduchý recept

Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53651
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rajčata sušená sterilovaná
1,3 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
600 g Těstoviny Rigatoni
200 g Tuňák v oleji
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,065 kcal
Kilojoule 4 455kJ
24% Sacharidy 85 g
52% Tuky 39 g
58% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 53 g

Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny.

2

Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno.

3

Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému.

4

V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí.

5

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů.

6

Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept