Jednoduchý recept

Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53653

Ingredience

60 g Mozzarella
0,5 kávová lžička Paprika červená
60 g Salát Mizuna
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
4 ks Žemle tuková
Ochucené máslo
5 ks Ančovička - filety
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
140 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
9% Sacharidy 32 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 278 mg
40% Bílkoviny 23 g

Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna postup přípravy receptu:

1

Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.

2

Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept