Salát z těstovin a sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z těstovin a sleďů
Salát z těstovin a sleďů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53655 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Cibule sterilovaná |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
400 g | Sleď uzený |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Conchiglie |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 639,6mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule sterilovaná, Jablka, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sleď uzený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z těstovin a sleďů postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Měkké těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Zelený salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Jablka omyjeme a také je nakrájíme na malé kousky. |
4 | Vejce uvaříme natvrdo, pak je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Sledě nakrájíme na malé kousky. |
5 | Do velké mísy dáme ryby, uvařené brambory a nakrájený salát, přidáme vychladlé těstoviny, vše dochutíme pepřem a solí a promícháme. Těstovinový salát rozdělíme na servírovací talíře, doplníme ho nakrájenými vajíčky, sterilovanými cibulkami a okurkami, pokapeme zbylým olejem a vinným octem a podáváme. |