Jednoduchý recept

Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53656
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Pesto
600 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
32% Sacharidy 116 g
22% Tuky 16 g
44% Sodík 878 mg
49% Bílkoviny 27 g

Špagety s ančovičkami, česnekem a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s osolenou vodou a lžící oleje dáme vařit špagety.

2

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilované ančovičky scedíme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme nahrubo.

3

V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a osmažíme na něm prolisovaný česnek. Přidáme ančovičky a opékáme je, dokud se nerozpadnou. Potom do hrnce dáme pesto a oregano, podle chuti pepř a sůl a vše důkladně promícháme.

4

Uvařené špagety scedíme, okapané je rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme horkou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept