Jednoduchý recept

Těstovinový salát se zelím a slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53658

Ingredience

250 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Jablka
8 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 363kJ
28% Sacharidy 102 g
49% Tuky 37 g
53% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Těstovinový salát se zelím a slaninou postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.

3

Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky.

4

V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu.

5

V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept