Těstovinový salát se zelím a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát se zelím a slaninou
Těstovinový salát se zelím a slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53658 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
8 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
3 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 258,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Jablka, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát se zelím a slaninou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout. |
3 | Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky. |
4 | V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu. |
5 | V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme. |