Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53659 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Borůvky |
60 g | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Kakao |
150 g | Maliny |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
3 plátek | Želatina |
Pěna | |
---|---|
100 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 378,5mg |
Draslík | 271,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal, Maliny, Vejce slepičí, Želatina, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme piškot. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kakao a hmotu důkladně utřeme. Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 7 minut. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a poté pomocí formičky vykrájíme větší kolečka. |
2 | Mezitím ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem a odstavíme. Přidáme část ušlehané smetany a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Rychle promícháme, přilijeme zbylou smetanu a na cca 5-10 minut vložíme do lednice. |
3 | Vychlazený krém rozdělíme lžící nebo cukrářským sáčkem na piškotová kolečka. Poklademe ovocem a přelijeme rozpuštěnou želatinou. Po obvodu posypeme praženými mandlovými lupínky a znovu necháme vychladit. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh lesního ovoce. Při plnění pěnou můžeme použít vykrajovátko pro lepší udržení tvaru. Čas přípravy je včetně doby na vychlazení.