Špenát dušený se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát dušený se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5366 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát dušený se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté špenátové listy vložíme do hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a povaříme asi 2 minuty. Vodu scedíme a špenát necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme okapaný špenát, opepříme a dusíme, až se odpaří šťáva. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |