Malinový dortík z listového těsta se šlehaným pudingem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový dortík z listového těsta se šlehaným pudingem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53660 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
300 g | Maliny |
3 plátek | Želatina |
Puding | |
---|---|
70 g | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
70 g | Puding-vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 115,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 810,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Želatina, Cukr krupice, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Puding-vanilkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový dortík z listového těsta se šlehaným pudingem postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na plát silný cca 5 mm a vykrajovátkem z něj vytvoříme kolečka. Propíchneme vidličkou, rozložíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme cca 8-10 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout, zalijeme připraveným pudingem, poklademe malinami a potřeme rozpuštěnou želatinou. |
2 | Na puding rozpustíme vanilkový puding v 1/3l mléka. Zbylé mléko smícháme s cukrem a nastrouhanou pomerančovou kůrou a zvolna přivedeme k varu. Poté přidáme rozmíchaný puding a cca 2 minuty povaříme. Odstavíme, necháme částečně vychladnout, přidáme máslo a kuchyňským robotem vyšleháme. |
Poznámka
Pro zpestření můžeme do pudingu přidat likér Cointreau a dortík obložit tenkými plátky čokolády.