Jednoduchý recept

Těstoviny fusilli s citronovým pestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53666

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
30 g Rajčata sušená sterilovaná
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
240 g Těstoviny Fusilli
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 175kJ
10% Sacharidy 35 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 358 mg
16% Bílkoviny 9 g

Těstoviny fusilli s citronovým pestem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.

3

Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

4

V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.

5

Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Salát můžeme podávat studený i teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept