Jednoduchý recept

Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53669
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
1 hrst Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
240 g Mozzarella
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Fusilli
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
12% Sacharidy 44 g
43% Tuky 32 g
11% Sodík 213 mg
33% Bílkoviny 18 g

Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

2

Piniové oříšky prudce za stálého míchání osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.

3

Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a plod oloupeme. Dužninu nakrájíme podélně na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

4

Mozzarellu nakrájíme na plátky.

5

V misce důkladně smícháme panenský olivový olej, vinný ocet a hořčici, zálivku dochutíme cukrem, pepřem a solí.

6

Plátky rajčat, avokáda a sýru rozložíme dokola na talíře tak, aby se částečně překrývaly.

7

Těstoviny důkladně promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, podle chuti je opepříme a osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zbývající zálivkou. Potom vše ještě posypeme osmaženými oříšky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept