Jednoduchý recept

Těstoviny s marinovaným lilkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53670
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
450 g Lilek
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mandle
1,5 dl Ocet bílý vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Linguine
4 l Voda pitná
1,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 435kJ
24% Sacharidy 86 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 413 mg
31% Bílkoviny 18 g

Těstoviny s marinovaným lilkem postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno.

2

V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme.

3

V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí.

4

Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat.

5

Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept