Těstoviny s marinovaným lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s marinovaným lilkem
Těstoviny s marinovaným lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53670 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
450 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle |
1,5 dl | Ocet bílý vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
4 l | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 442,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Lilek, Limetková šťáva, Mandle, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s marinovaným lilkem postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Lilek nakrájíme na tenká kolečka. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme nadrobno. |
2 | V nízkém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, smíchaný s balsamicovým i vinným octem. Přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme oregano a nakrájený lilek, vše krátce provaříme a hrnec odstavíme. |
3 | V míse smícháme na marinádu 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek, nakrájené mandle, kousky papriky a limetkovou šťávu, vše dochutíme pepřem a solí. |
4 | Lilek vyjmeme z vývaru, necháme okapat a potom promícháme s připravenou marinádou. Necháme alespoň 10 hodin v chladničce marinovat. |
5 | Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Uvařené těstoviny slijeme, promícháme se zbývajícím olejem a rozdělíme na servírovací talíře. Na ně pak rozložíme plátky marinovaného lilku a podáváme. |