Bagety se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagety se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53674 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Bageta |
1 ks | Mozzarella |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Ochucená rajčata | |
---|---|
3 špetka | Cukr krupice |
3 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
Ochucený salát | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
80 g | Rukola |
Pomazánka ze sušených rajčat | |
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1,2 dl | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olivy nakládané |
20 g | Ořechy vlašské |
3 špetka | Pepř bílý |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
80 g | Sýr Gran Moravia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 160g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Sůl, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Citronová šťáva, Bazalka, Česnek, Kerblík, Olivy nakládané, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Pepř 4 barev, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Olej olivový extra panenský, Rukola, Olej olivový extra panenský, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagety se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky, které osolíme posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a odložíme do misky. Sýr Hermelín pokrájíme na plátky. Dvě větší rajčata omyjeme, pokrájíme je na kolečka. Lístky salátu Rukoly omyjeme, vodu setřepeme a v misce je promícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou. |
2 | Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme pomazánkou ze sušených rajčat, na kterou poklademe plátky Mozzarelly. Na ni poklademe plátky rajčat, které posypeme několika špetkami soli, cukru a pepře. Překryjeme je plátky Hermelínu. Přidáme lístky rukoly, přiklopíme vrchní část bagety a podáváme. |
3 | Pomazánka ze sušených rajčat: |
4 | Omyjeme čertvou bazalku, kerblík, otrháme lístky a dáme je do mixeru. Přidáme k nim sušená pokrájená rajčata, česnek, nastrouhaný sýr Grand Moravia, nastrouhané vlašské ořechy, bílý pepř, pokrájené nakládané olivy a 1.2 dl extra olivového oleje. Směs rozmixujeme dohladka. |