Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami
Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53675 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
200 g | Hlíva ústřičná |
450 g | Hovězí maso mleté |
2 dl | Hovězí vývar základní |
15 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Tagliatelle |
1,5 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 711,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 904,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr třtinový, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Bazalku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. Houby opláchneme vodou a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Strouhanku zalijeme v misce mlékem a necháme 15 minut stát. |
4 | Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. |
5 | V nízkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme v něm nakrájené houby. Pak vmícháme mouku, přilijeme vývar a víno a na mírném ohni vaříme 15 minut. Potom do hrnce přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a bazalku a vaříme ještě dalších 30 minut za občasného míchání. |
6 | Mleté maso smícháme v míse s namočenou strouhankou a mletou paprikou, vše dochutíme pepřem a solí. Ze směsi uděláme malé kuličky, které opečeme v rozehřátém zbylém oleji v pánvi. Opečené kuličky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou z hrnce a dáme zapéct na 20 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia. |
7 | Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim masové kuličky a směs z trouby a podáváme. |