Těstoviny Tagliatelle s tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Tagliatelle s tykví
Těstoviny Tagliatelle s tykví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53676 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka parmská |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Tagliatelle |
0,5 kg | Tykev |
1 l | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 399,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Šunka parmská, Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Tagliatelle s tykví postup přípravy receptu:
1 | Tykev očistíme, oloupeme, opláchneme studenou vodou, rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme. |
3 | Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vařící vody se lžící oleje. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmažíme v něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a polovinou petrželky. pak do pánve přidáme nakrájenou tykev a vše dusíme pod pokličkou přibližně 3 minuty. Podle chuti přidáme muškátový ořišek, opepříme a osolíme. |
5 | Směs z pánve přendáme do nízkého hrnce, podlijeme polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut dusíme. Podle potřeby během dušení přiléváme vývar. Pak k tykvi přisypeme nakrájenou šunku a vše ještě 2 minuty vaříme. Do směsi nakonec přimícháme smetanu a podle chuti ještě opepříme a osolíme. |
6 | Uvařené těstoviny, které by měly být měkké, ale zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Pak je rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně tykev s omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem se zbylou petrželkou a podáváme. |