Jednoduchý recept

Těstoviny Tagliatelle s tykví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53676
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
120 g Šunka parmská
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Tagliatelle
0,5 kg Tykev
1 l Voda pitná
2,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 969kJ
15% Sacharidy 55 g
19% Tuky 14 g
34% Sodík 687 mg
31% Bílkoviny 17 g

Těstoviny Tagliatelle s tykví postup přípravy receptu:

1

Tykev očistíme, oloupeme, opláchneme studenou vodou, rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a dužninu nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme.

3

Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vařící vody se lžící oleje.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmažíme v něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a polovinou petrželky. pak do pánve přidáme nakrájenou tykev a vše dusíme pod pokličkou přibližně 3 minuty. Podle chuti přidáme muškátový ořišek, opepříme a osolíme.

5

Směs z pánve přendáme do nízkého hrnce, podlijeme polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut dusíme. Podle potřeby během dušení přiléváme vývar. Pak k tykvi přisypeme nakrájenou šunku a vše ještě 2 minuty vaříme. Do směsi nakonec přimícháme smetanu a podle chuti ještě opepříme a osolíme.

6

Uvařené těstoviny, které by měly být měkké, ale zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Pak je rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně tykev s omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem se zbylou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept