Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53681
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Estragon
1,5 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 ks Šalotka
150 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
500 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
6% Sacharidy 22 g
166% Tuky 125 g
23% Sodík 462 mg
73% Bílkoviny 41 g

Dušené kuře s vínem postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.

2

V kastrolu zahřejeme 4 lžíce olivového oleje. Na olej vložíme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev. Opečeme a pak odložíme stranou. V kastrolu potom opečeme porce kuřete. Pak k nim přidáme estragon a opečenou slaninu, mrkev a šalotku. Zalijeme ryzlinkem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud vše nezačne vřít, a pak ztlumíme teplotu. Přikryjeme poklicí a dusíme 45 minut, dokud není kuře měkké. Odložíme estragon a porce kuřete vyjmeme. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak omáčkou přelijeme kuřecí porce a ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept