Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53682
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1,5 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
125 ml Sherry brandy
2 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
4% Sacharidy 13 g
41% Tuky 31 g
20% Sodík 398 mg
65% Bílkoviny 36 g

Dušené kuře se sherry postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.

3

Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept