Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53685
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1,5 kg Kuře
100 g Máslo čerstvé
250 g Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 ks Rajčata
200 ml Rajčatová šťáva
12 ks Šalotka
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
13% Sacharidy 47 g
52% Tuky 39 g
12% Sodík 231 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kuře po baskicku postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a jádřince a nakrájíme na nudličky. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Stroužek česneku nasekáme na jemno.

2

V kastrolu zahřejeme máslo, vložíme na něj porce kuřete a opečeme. Přidáme šalotky, nakrájená rajčata a papriky. Zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme 40 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept