Dušené kuře na kdoulích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře na kdoulích
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kdoule |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1,5 kg | Kuře |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
4 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 902,2mg |
Vláknina | 301,0mg |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr mletý, Kuře, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře na kdoulích postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Kdoule omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je a odstraníme jádřince. Potom překrájíme kdoule na čtvrtky. Šalotky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. Připravíme si pekáč a v něm rozpálíme 3 lžíce rostlinného oleje. Na rostlinném oleji v pekáči opečeme všech 8 porcí kuřete. Hotové je vyjmeme a do pekáče přidáme šalotku a kdoule a opečeme je. Jakmile kdoule zezlátnou, vrátíme zpět k nim do pekáče kuřecí porce, přidáme k nim zázvor, koriandr a šafrán, zalijeme drůbežím vývarem a 40 minut dusíme. Hotové podáváme. |