Bylinkové dušené kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové dušené kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 cl | Dolin - Vermouth |
10 g | Estragon |
10 g | Kerblík |
1,5 kg | Kuře |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 594,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Estragon, Kerblík, Kuře, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové dušené kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | V pekáči rozehřejeme 4 lžíce oleje a vložíme k nim porce kuřete. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme na olej. Přilijeme vermut, bílé víno a drůbeží vývar. Přidáme ještě tymián a 30 minut dusíme. Pak vyjmeme. |
3 | Bylinky, tedy bazalku, estragon, petrželku a kerblík nasekáme nadrobno. Na kostičky nakrájíme rajčata. Bylinky a rajčata vložíme do omáčky a ještě chvíli vaříme, pak přidáme 3 lžíce zakysané smetany a vaříme do zhoustnutí. Omáčku přecedíme přes síto a přelijeme s ní porce kuřete. Podáváme. |