Recept

Ragú z kuřete zvané Marengo

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53690

Ingredience

4 ks Bageta
1 ks Bobkový list
1,5 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 975 kcal
Kilojoule 4 079kJ
27% Sacharidy 97 g
48% Tuky 36 g
60% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Ragú z kuřete zvané Marengo postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony, pokrájíme je na plátky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.

3

V hluboké pánvi zahřejeme olej a máslo a na něm opečeme porce kuřete. Hotové porce potom vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou šalotku, česnek a žampiony. Dusíme, pak přidáme rajčata a bobkový list. Zalijeme bílým vínem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud nezačne vřít.

4

Přidáme zpět kuře a přikryjeme poklicí. Dusíme kuřecí porce 40 minut a v závěru dušení k nim přidáme na plátky nakrájené olivy.

5

Bagety nakrájíme na plátky a opečeme. Na pánvi uděláme 4 sázená vejce. Porce dušeného kuřete podáváme se sázenými vejci a bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept