Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53692 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
8 plátek | Chléb slunečnicový |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibule lahůdková |
3 polévková lžíce | Hellmann's Majonéza originál |
3 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Okurky nakládané |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 488,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 9,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Cibule lahůdková, Hellmann's Majonéza originál, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem postup přípravy receptu:
1 | V misce si rozmícháme dijonskou ostrou hořčici s majonézou Hellmanns. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, odkrojíme tučnější části a přes vlákno nakrájíme 4 větší plátky, silné asi 1.5 cm. Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a přes igelitový sáček je pěstí mírně naklepeme. Očištěné 3 lahůdkové cibule a 1 velkou obyčejnou cibuli nakrájíme na kolečka. Z omytého tymiánu otrháme drobné lístky. Sladkokyselé nakládané okurky (2 ks) šikmo nakrájíme na plátky. |
2 | Ve větší pánvi na 3 lžících olivového oleje a lžíci másla cibuli s tymiánem zpěníme, a když začne zlátnout, vyjmeme ji a odložíme do misky. Do omastku přidáme další 3 lžíce oleje. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty dozlatova. |
3 | Krajíce chleba potřeme majonézou s hořčicí, na ně rozložíme plátky sýru a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Chleba rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Na sýr rozložíme plátky okurek, 1/2 osmažené cibule, restované maso, 2/2 osmažené cibule a hned teplé podáváme. |