Těstovinový salát s kuřecím masem, jarní cibulkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s kuřecím masem, jarní cibulkou a rajčaty
Těstovinový salát s kuřecím masem, jarní cibulkou a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53693 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
450 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kávová lžička | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 665,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Limetková šťáva, Med včelí, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s kuřecím masem, jarní cibulkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. |
2 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme a osolíme. Maso pak krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji. |
3 | Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
4 | V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar a med a vše krátce povaříme. Pak do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. |
5 | Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme. |
Poznámka
Salát můžeme podávat teplý i studený. Pokud ho servírujeme teplý, nenecháme těstoviny vychladnout.