Jednoduchý recept

Sicilské zapečené špagety

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53695

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
2 ks Lilek
150 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
120 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
200 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
17% Sacharidy 60 g
25% Tuky 19 g
51% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Sicilské zapečené špagety postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Olivy rozkrájíme na kolečka. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Lilky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Parmezán najemno nastrouháme.

2

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety.

3

Dortovou formu vytřeme olejem.

4

V pánvi rozpálíme malé množství oleje a opečeme v něm z obou stran kolečka lilků.

5

V nízkém hrnci rozehřejeme zbylý olej, osmažíme v něm nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme mleté hovězí maso a vše za stálého míchání opečeme. Do hrnce přilijeme protlak, přidáme nakrájená rajčata, worcesterovou omáčku, směs dochutíme pepřem a solí a necháme 10 minut za občasného míchání vařit. Potom přidáme olivy a papriky a vaříme dalších 10 minut.

6

Uvařené špagety slijeme, necháme krátce okapat a přendáme do mísy. Přidáme k nim masovou směs a nastrouhaný parmezán, vše důkladně promícháme.

7

Na dno a boční stěny formy rozložíme opečená kolečka lilků, pak do formy dáme těstoviny s masem a zakryjeme je opět kolečky lilků. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a vše zapékáme 40 minut. Zapečené těstoviny necháme ve formě 5 minut chladnout, pak je vyklopíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept