Jednoduchý recept

Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53697
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
700 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Víno červené
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 975kJ
40% Sacharidy 145 g
133% Tuky 100 g
26% Sodík 516 mg
77% Bílkoviny 43 g
Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
  • Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
  • 1
  • Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
  • 2
  • Vložit obrázek

Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm krátce cibuli. Pak do pánve přidáme nakrájený česnek, mrkev a slaninu a vše za stálého míchání osmažíme dozlatova. K směsi v pánvi potom přimícháme maso a opékáme ho, až má hnědou barvu. Během opékání mícháme. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přilijeme víno a vše na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 45 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak, směs dochutíme pepřem a solí.

3

Špagety dáme vařit do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody na přibližně 8 až 10 minut, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Pak vodu slijeme, těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
Celkem dobrý recept na boloňské špagety. Používám skoro stejné ingredience, jen místo loupaných rajčat používám rajčata drcená a navíc řapíkatý celer. Postupuji malinko jinak. Jako první přídávám na cibulku se slaninou maso a po vyrestování do tuku zeleninu, pak víno které nechám odpařit a pak rajčata. Vody používám minimálně, pokud mám vývar, dám ten. Špagety se směsí se dají posypat strouhaným sýrem.
 
Aleisa
Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
Ještě bych chtěla dodat, že na 1 porci stačí 100 g špaget - syrových před vařením.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept