Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53700

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
350 g Tuňák v oleji
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 253 mg
51% Bílkoviny 29 g

Tuňákový dresink postup přípravy receptu:

1

Kousky tuňáka z konzervy bez nálevu dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a dáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Přidáme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. Dresink dáme do sklenice s uzávěrem a dáme do chladničky. Dresink použijeme jako pomazánku na chleby nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept