Tuňákový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový dresink
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53700 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
350 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 577,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový dresink postup přípravy receptu:
1 | Kousky tuňáka z konzervy bez nálevu dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a dáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Přidáme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. Dresink dáme do sklenice s uzávěrem a dáme do chladničky. Dresink použijeme jako pomazánku na chleby nebo pečivo. |