Loštický zapékaný květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loštický zapékaný květák
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53701 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Kmín drcený |
500 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Petržel - nať |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
20 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 520,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Květák, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Loštický zapékaný květák postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka. |