Recept

Loštický zapékaný květák

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53701
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Kmín drcený
500 g Květák
50 g Máslo čerstvé
50 g Petržel - nať
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
300 g Tvarůžky olomoucké malé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
3% Sacharidy 12 g
32% Tuky 24 g
100% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Loštický zapékaný květák postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept