Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53703 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 plátek | Chléb slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Rajčata |
80 g | Salát hlávkový |
3 špetka | Sůl |
Maso | |
---|---|
250 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Tuňákový dresing | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
16 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl mořská |
350 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 749,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Karotka, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sůl, Bazalka, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Rajčata, Šalotka, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Salát hlávkový, Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme čerstvý kopr, část drobných lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme. 8 listů hlávkového červeného (nebo zeleného) salátu omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Posypeme je 2-3 špetkami soli, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s pokrájeným koprem. Omytá zralá rajčata nakrájíme na plátky a posypeme je bílým pepřem. Očistíme a omyjeme mladou karotku, kterou podélně nakrájíme na struhadle na dlouhé tenké plátky. |
2 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na proužky, silné asi 5 mm. V pánvi si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme asi 30-50 sekund z každé strany dozlatova. Poté ho podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a vyjmeme z oleje. |
3 | 4 plátky slunečnicového chleba potřeme tuňákovým dresinkem. Na něj položíme proužky hovězího masa, ozdobíme mrkví, rajčaty, snítky kopru a podáváme. |
4 | Tuňákový dresink: |
5 | Kousky tuňáka z konzervy scedíme a bez nálevu ho dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a přidáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Doložíme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. |