Recept

Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53703
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

4 plátek Chléb slunečnicový
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Karotka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 špetka Pepř bílý
2 ks Rajčata
80 g Salát hlávkový
3 špetka Sůl
Maso
250 g Hovězí roštěnka vys. peč.
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Tuňákový dresing
1 polévková lžíce Bazalka
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
16 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl mořská
350 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 458kJ
7% Sacharidy 27 g
43% Tuky 32 g
27% Sodík 544 mg
86% Bílkoviny 48 g

Chleby s tuňákovým dresinkem a hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čerstvý kopr, část drobných lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme. 8 listů hlávkového červeného (nebo zeleného) salátu omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Posypeme je 2-3 špetkami soli, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s pokrájeným koprem. Omytá zralá rajčata nakrájíme na plátky a posypeme je bílým pepřem. Očistíme a omyjeme mladou karotku, kterou podélně nakrájíme na struhadle na dlouhé tenké plátky.

2

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na proužky, silné asi 5 mm. V pánvi si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme asi 30-50 sekund z každé strany dozlatova. Poté ho podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a vyjmeme z oleje.

3

4 plátky slunečnicového chleba potřeme tuňákovým dresinkem. Na něj položíme proužky hovězího masa, ozdobíme mrkví, rajčaty, snítky kopru a podáváme.

4

Tuňákový dresink:

5

Kousky tuňáka z konzervy scedíme a bez nálevu ho dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a přidáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Doložíme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept