Jednoduchý recept

Telecí kotlety s žampiony a těstovinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53704
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Jablka
150 g Mascarpone
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
4 ks Telecí kotlety
400 g Těstoviny flíčky
1 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,925 kcal
Kilojoule 8 053kJ
27% Sacharidy 98 g
117% Tuky 88 g
47% Sodík 947 mg
319% Bílkoviny 179 g

Telecí kotlety s žampiony a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.

2

Malé žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

3

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na plátky.

4

Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme a naklepeme.

5

V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a kotlety v něm pečeme 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - napříkald do mírně vyhřáté trouby.

6

Do pánve dáme nakrájenou cibuli a jablka, osmažíme je dozlatova a pak dáme k masu.

7

Zbylé máslo necháme rozpustit v pánvi a opečeme v něm žampiony s kuličkami pepře. Pak je posypeme sezamovými semínky a pánev odstavíme.

8

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní doměkka těstoviny. Uvařené slijeme, dáme do zapékací mísy a posypeme rozdrobeným sýrem. Ten pokapeme olejem, přidáme osmažená jablka s cibulí a maso se žampiony. Vše přelijeme máslovou šťávou z pánve, nahoru rozložíme nakrájená rajčata, opepříme a osolíme a dáme na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 150 stupňů.

9

Zapečené kotlety s těstovinami rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept