Recept

Terina z mrkve s houbovým salátem a jogurtovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53708
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 ml Balsamico ocet
1 ks Kapusta hlávková
3 ks Kopr čerstvý
8 ks Mrkev kořen
600 ml Mrkvový džus
7 g Olej olivový
4 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
4 plátek Želatina
Jogurtová omáčka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 ml Jogurt bílý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
21% Sacharidy 75 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 269 mg
30% Bílkoviny 17 g

Terina z mrkve s houbovým salátem a jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mladé mrkvičky očistíme, konce seřízneme, pokapeme je olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Přemístíme do mísy a na cca 15 minut vložíme do trouby předehřáté na 150°C.

2

Mezitím mrkvový džus zahříváme a redukujeme cca 40 minut. Musí nám zůstat cca 3 lžíce tekutiny, kterou přecedíme přes jemné síto. Želatinu vložíme na 2 minuty do vlažné vody. Jakmile nabobtná, přidáme ji do mrkvového džusu.

3

Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krátce je orestujeme na malém množství rozpáleného oleje, vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.

4

Formu vyložíme fólií. Mrkvičky po vyjmutí z trouby máčíme v mrkvovém aspiku a rovnáme v několika řadách do formy. Mezitím občas zlehka přimáčkneme. V polovině posypeme obsah najemno nasekaným koprem a poklademe houbami rovněž namočenými v aspiku. Poté mrkví zaplníme zbytek formy. Přesahující fólii přetáhneme přes vršek a zabalenou terinu necháme cca 3 hodiny odležet a ztuhnout v lednici.

5

Metím očistíme kapustu a několik vnitřních listů velmi krátce spaříme vroucí vodou a osušíme na utěrce. Tvrdší středy odstraníme. Formu vyjmeme z lednice, rozbalíme a povrch pomocí mašlovačky potřeme aspikem. Stejně potřeme i listy kapusty a postupně do nich zabalíme celou terinu. Znovu zabalíme do fólie a necháme vychladnout.

6

Na jogurtovou omáčku promícháme všechny uvedené ingredience, ochutíme solí, pepřem a přidáme zbylé restované houby.

7

Hotovu terinu po vyjmutí z lednice nakrájíme na plátky silné cca 1.5 cm. Ocet balsamico svaříme do husté konzisence. Každý plátek teriny položíme do středu talíře, doplníme houbovým salátem, zakápneme olivovým extra panenským olejem, dozdobíme balzamikovou redukcí a jogurtovou omáčkou.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na chlazení, cca 4 hodiny. Olivový extra panenský olej můžeme nahradit koprovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept