Jednoduchý recept

Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 53709
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny konzumní
500 g Vepřová kýta
2 dl Víno červené
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
22% Sacharidy 77 g
41% Tuky 31 g
14% Sodík 277 mg
66% Bílkoviny 37 g

Těstoviny s vepřovým masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.

2

Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.

3

V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.

4

Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept