Jednoduchý recept

Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53710

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
400 g Hovězí maso zadní
400 g Nudle vaječné
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Víno červené
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
21% Sacharidy 77 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 283 mg
67% Bílkoviny 38 g

Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.

2

Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.

3

Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

4

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.

5

Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept