Recept

Kedlubnové pyré s jablkovým salátem a fenyklovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53712
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cibule
2 ks Fenykl sladký - hlíza
4 ks Jablka
300 g Kedlubna
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
Hořčicový ocet [53711]
7,5 g Hořčice Dijonská
0,3 kávová lžička Ocet rýžový
15 ml Olej olivový
0,3 špetka Pepř černý mletý
0,3 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 202 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kedlubnové pyré s jablkovým salátem a fenyklovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme střed. Krátce spaříme vroucí vodou, zchladíme ledovou tříští nebo vodou a necháme okapat. Polovinu nakrájíme na jemné nudličky, zbytek nadrobno do omáčky. Oloupanou cibuli rovněž najemno pokrájíme. Jablka omyjeme, dvě nakrájíme i se slupkou na nudličky, zbylá oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na malé kousky.

2

Na pyré necháme třetinu cibule zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu a část jablek. Restujeme na mírném ohni cca 5 minut, až kedlubna změkne. Poté přilijeme 200 ml vody s dalších cca 15 minut dusíme, dokud nám nevznikne konzistence pyré. V mixéru promixujeme dohladka, ochutíme solí a pepřem.

3

Zbylou cibuli použijeme na omáčku. Necháme ji pomalu zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme nadrobno nasekaný fenykl a restujeme dalších 5 minut. Zalijeme 180 ml vody a doměkka podusíme. Po vychladnutí rozmixujeme v mixéru, dle potřeby přilijeme vodu. Osolíme a opepříme dle chuti.

4

Na salát použijeme nudličky neloupaných jablek a fenyklu. Ochutíme hořčicovým octem, solí a nasekanými jehličkami fenyklového květu. Zlehka promícháme.

5

Na střed každého talíře roztáhneme fenyklovou omáčku, položíme asi tři nočky kedlubnového pyré a doprostřed navršíme jablečný salát. Okraje talířů dozdobíme hořčicovým octem a podáváme.

6

7

Hořčicový ocet [53711]:

8

Ocet smícháme s hořčicí a poté postupně zašleháme olivový olej a vlažnou vodu. Osolíme a opepříme dle chuti a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept