Recept

Salát z těstovin, klobásy a česneku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53721
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
200 g Klobása Chorizo
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
70 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
60 g Rajčata sušená sterilovaná
2 špetka Sůl
400 g Těstoviny Farfalle

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
22% Sacharidy 79 g
39% Tuky 29 g
24% Sodík 485 mg
45% Bílkoviny 25 g

Salát z těstovin, klobásy a česneku postup přípravy receptu:

1

Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky a odložíme je. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy plněné česnekem scedíme.

2

Italské těstoviny podle vlastního výběru uvaříme ve větším množství osolené vody - podle návodu na zkus. Uvařené scedíme, dáme do mísy a zakryjeme poklicí.

3

V pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje, na kterém osmažíme nejdříve dorůžova česnek (smažíme 1-2 minuty, nesmí se nám připálit). Přidáme klobásu a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Vše vyklopíme do těstovin, přidáme bylinky, rajčata, olivy, po zamíchání dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a hned podáváme.

Poznámka

Tento salát můžeme podávat i vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Salát z těstovin, klobásy a česneku
Těstovinové saláty máme moc rádi blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept