Recept

Lasagne s kuřecím masem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53724

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Játra kuřecí
500 g Lasagne
300 g Mleté kuřecí maso
3 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
100 g Šunka parmská
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 116kJ
30% Sacharidy 110 g
44% Tuky 33 g
55% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Lasagne s kuřecím masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Konzervovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme je na kousky.

2

Šunku rozkrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

3

V nízkém hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které přimícháme mléko, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a bešamelovou omáčku za občasného míchání 5 minut povaříme.

4

V hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kousky žampionů. Pak přidáme mleté kuřecí maso, nakrájená játra a šunku a vše mícháme a opékáme ještě přibližně 10 minut. Do směsi pak přidáme nakrájená rajčata, přilijeme víno a protlak, opepříme, osolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.

5

Zapékací mísu vytřeme olejem a na dno rozložíme plátky lasagní. Na ně rozetřeme vrstvu masové směsi a na ni bešamelovou omáčku. Pak opět dáme plátky lasagní, masovou směs, omáčku a tak pokračujeme do vyčerpání všech surovin. Horní vrstva by měla být bešamelová omáčka, kterou ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

6

Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 190 stupňů a lasagně zapékáme přibližně 35 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept