Recept

Lasagne se špenátem a kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53725

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Kuřecí prsa
250 g Lasagne
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
4 dl Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek
350 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
43% Sodík 863 mg
81% Bílkoviny 46 g

Lasagne se špenátem a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a uvaříme ho v osolené vodě doměkka.

2

Mražený špenát necháme rozmrazit, vymačkáme z něj tekutinu a rozkrájíme ho nadrobno.

3

Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky.

4

V nízkém hrnci smícháme víno, protlak, oregano, nakrájená rajčata, cibuli a česnek, směs přivedeme k varu a přibližně 15 minut ji za občasného míchání vaříme. Pak ji dochutíme pepřem a solí.

5

Nakrájený špenát ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a rozložíme ho na dno vymazané zapékací mísy. Na něj dáme uvařené kousky kuřecího masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a vše přikryjeme plátky předvařených lasagní.

6

V misce rozmícháme kukuřičný škrob s trochou mléka. Zbylé mléko dáme do hrnce, rozmícháme v něm kukuřičnou kaši z misky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku opepříme, osolíme a přelijeme na lasagne. Vše posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů přibližně 25 minut dozlatova.

7

Zapečené lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept