Těstoviny Farfalle s rajčaty a roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Farfalle s rajčaty a roketou
Těstoviny Farfalle s rajčaty a roketou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53730 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
100 g | Roketa |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Farfalle |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 335,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Farfalle s rajčaty a roketou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené scedíme, necháme je okapat. |
2 | Během vaření těstovin omyjeme rajčata a nakrájíme je na poloviny. Listy rokety opláchneme studenou vodou a odřízneme z nich dlouhé řapíky. Parmezán nahrubo nastrouháme. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájená rajčata. Pak do pánve dáme listy rokety a uvařené těstoviny, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí. |
4 | Těstoviny se zeleninou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Místo parmezánu můžeme použít například tvrdý ovčí sýr Pecorino, který má velmi ostrou chuť.