Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou
Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53731 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr smetanový tavený 45% |
500 g | Tagliatelle |
1 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 265,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenát mražený, Sýr smetanový tavený 45%, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. |
4 | Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem. |