Špagety s olivami a lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s olivami a lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53733 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 828,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s olivami a lilkem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky. |
2 | Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme. |
4 | Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme. |