Jednoduchý recept

Špagety s olivami a lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53733
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
29% Sacharidy 105 g
17% Tuky 13 g
36% Sodík 718 mg
30% Bílkoviny 17 g

Špagety s olivami a lilkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Lilky nakrájíme na čtrtky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na velmi malé kousky.

2

Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme v něm dozlatova nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lilky s citronovu šťávou. Pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháne na mírném ohni vařit přibližně 15 minut. Během vařemí směs občas zamícháme. Pak do ní přidáme olivy a ještě 5 minut vaříme.

4

Špagety, které jsme během vaření omáčky uvařili tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné, scedíme, promícháme se zbylým olejem, rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou z pánve a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept