Recept

Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53734

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
300 g Brambory
150 g Chřest zelený
80 g Cibule
0,5 ks Citrony
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 ks Kuřecí stehna
50 g Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
50 g Olej olivový
250 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pečivo pšeničné běžné máslové
200 g Rýže Arborio
50 g Slanina vepřová
100 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé
80 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,625 kcal
Kilojoule 6 798kJ
20% Sacharidy 71 g
170% Tuky 127 g
21% Sodík 411 mg
90% Bílkoviny 50 g

Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme rizoto. Cibuli nasekáme najemno a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Mírně osolíme a přidáme část omytých bylinek i se stonky. Poté vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Bylinky vyjmeme, rýže by měla být téměř měkká. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a část jí necháme odpařit. Krémové rizoto udržujeme teplé pod pokličkou.

2

Na nádivku otrháme z bylinek lístky a nasekáme. Pečivo pokrájíme na kostičky a pokropíme ho mlékem rozšlehaným se žloutky. Ochutíme solí, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme kousek másla.

3

Na bramborové hnízdečko oloupeme 2 brambory a nastrouháme je na co nejdelší slámu. Košíček nebo sítko na dně i po stranách vyložíme bramborami a druhým košíčkem přiklopíme a uzavřeme. Ponoříme do rozpáleného oleje a osmažíme.

4

Na omáčku odkrojíme vršky chřestu, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem, zastříkneme vínem, osolíme a přidáme kolečko citronu. Necháme několik minut ve vroucí lázni, přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu a krátce prohřejeme.

5

Spodní část kuřecího stehýnka vykostíme, vrchní část očistíme a uvolníme. Spodek zlehka naklepeme paličkou. Do středu vložíme část nádivky a dlaní upravíme do původního tvaru. Obalíme plátky slaniny a maso jí stáhneme. Kost zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 20 minut.

6

Usmažená hnízdečka naplníme rizotem, umístíme na stranu talíře, přidáme stehýnko, doplníme chřestovým ragú a dozdobíme kostičkami červené řepy. Můžeme pokapat kari olejem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept