Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Brambory |
80 g | Červená řepa |
150 g | Chřest zelený |
80 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 ks | Kuřecí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mléko plnotučné |
50 g | Olej olivový |
250 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Pečivo pšeničné běžné máslové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Rýže Arborio |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 403,4mg |
Draslík | 880,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 27,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 97,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Červená řepa, Cibule, Citrony, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Pečivo pšeničné běžné máslové, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rýže Arborio, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné kuřecí stehýnko na smetanovém rizotu s chřestovým ragú a červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme rizoto. Cibuli nasekáme najemno a na rozpáleném oleji krátce orestujeme. Přisypeme rýži a zalijeme vodou tak, aby byla zcela ponořená. Mírně osolíme a přidáme část omytých bylinek i se stonky. Poté vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Bylinky vyjmeme, rýže by měla být téměř měkká. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a část jí necháme odpařit. Krémové rizoto udržujeme teplé pod pokličkou. |
2 | Na nádivku otrháme z bylinek lístky a nasekáme. Pečivo pokrájíme na kostičky a pokropíme ho mlékem rozšlehaným se žloutky. Ochutíme solí, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme kousek másla. |
3 | Na bramborové hnízdečko oloupeme 2 brambory a nastrouháme je na co nejdelší slámu. Košíček nebo sítko na dně i po stranách vyložíme bramborami a druhým košíčkem přiklopíme a uzavřeme. Ponoříme do rozpáleného oleje a osmažíme. |
4 | Na omáčku odkrojíme vršky chřestu, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem, zastříkneme vínem, osolíme a přidáme kolečko citronu. Necháme několik minut ve vroucí lázni, přidáme na kostičky pokrájenou červenou řepu a krátce prohřejeme. |
5 | Spodní část kuřecího stehýnka vykostíme, vrchní část očistíme a uvolníme. Spodek zlehka naklepeme paličkou. Do středu vložíme část nádivky a dlaní upravíme do původního tvaru. Obalíme plátky slaniny a maso jí stáhneme. Kost zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 20 minut. |
6 | Usmažená hnízdečka naplníme rizotem, umístíme na stranu talíře, přidáme stehýnko, doplníme chřestovým ragú a dozdobíme kostičkami červené řepy. Můžeme pokapat kari olejem a ihned podáváme. |