Jednoduchý recept

Těstovinový salát s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53735

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
2 l Voda pitná
400 g Červená řepa
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
19% Sacharidy 68 g
12% Tuky 9 g
22% Sodík 442 mg
21% Bílkoviny 12 g

Těstovinový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat.

2

Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme.

3

Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře.

4

Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

5

V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme.

6

Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept