Těstovinový salát s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s červenou řepou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53735 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 761,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme ji na malé kousky, které uvaříme doměkka. Uvařenou řepu scedíme a necháme okapat. |
2 | Sterilovaná rajčata v mixéri rozdrtíme. |
3 | Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvá rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Salát opláchneme studenou vodou, odkrojíme z něj pěkné listy, necháme je okapat a rozložíme na talíře. |
4 | Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. |
5 | V hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme rozdrcená rajčata a necháme je za občasného míchání 10 minut vařit. Do hrnce potom dáme uvařenou červenou řepu a hořčici, dochutíme pepřem a solí, vše důkladně promícháme a prohřejeme. |
6 | Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme je na listy salátu na servírovacích talířích, přidáme k nim směs s řepou, obložíme je nakrájenými kolečky čerstvých rajčat a podáváme. |