Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53736 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
120 g | Med včelí |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pomeranče |
400 g | Špenát listový čerstvý |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 808,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Med včelí, Olej rostlinný, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu. |
2 | Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem. |
3 | Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Lze použít jak velké listy, tak i mini špenát. Z velkých listů odstraníme tvrdý řapík.