Jednoduchý recept

Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53736
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
120 g Med včelí
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 ks Pomeranče
400 g Špenát listový čerstvý
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
19% Sacharidy 67 g
8% Tuky 6 g
16% Sodík 317 mg
17% Bílkoviny 10 g

Smažené špenátové lístky v medové krustě a jablky postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy vložíme do vody, důkladně propereme. Po vyjmutí osušíme na utěrce. Máme-li starší špenát, spaříme listy vroucí vodou se špetkou soli a zchladíme v ledu.

2

Do menší pánvičky vlijeme med, zahřejeme, přidáme šťávu vymačkanou z pomeranče a na jemno nastrouhaný zázvor. Za stálého míchání krátce povaříme. Jablko omyjeme, odstraníme jadřince, i se slupkou pokrájíme na klínky. Vložíme do medového rozvaru, chvíli povaříme. Vejce rozklepneme, rozšleháme, v další pánvi rozpálíme olej na 190 °C, špenátové lísty obalíme v mouce smíchané se škrobem a namáčíme do vajec. Ihned vkládáme do oleje, krátce osmažíme do zlatova. Po vyjmutí z jedné stany potřeme medovou omáčkou, můžeme i poprášit cukrem.

3

Listy rozdělíme na talíře, doplníme jablky, pokapeme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Lze použít jak velké listy, tak i mini špenát. Z velkých listů odstraníme tvrdý řapík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept